Bäddsoffa – ett större alternativ

Liten bäddsoffa
Exempel på en liten och smidig bäddsoffa

En bäddsoffa är ett tänkbart alternativ till en bäddfåtölj och även om soffan ger flera fördelar så finns där även nackdelar och det är dessa man måste ställa mot varandra för att veta vad man verkligen behöver.

En bäddsoffa erbjuder nästan alla fler sovplatser och många modeller kan göras om till en stor och bra dubbelsäng. En bäddsoffa kan även köpas in som ersättare och agera primär soffa i ett TV-rum eller vardagsrum och endast göras om till sovplatser vid behov (vilket kanske är sällan?).

En bäddfåtölj är däremot mycket mer smidig än en bäddsoffa och är lättare att inreda ett rum med. Även om man skulle vilja köpa två bäddfåtöljer för att inreda ett rum kan dessa ofta placeras ganska diskret och snyggt i ett hörn vilket en bäddsoffa ofta har mycket svårt med.

Små bäddsoffor

De minsta bäddsofforna är dock ganska små men flera av de minsta bäddsofforna dras med andra problem. Det är inte alls säkert att bäddytan är så stor som man förväntar sig och att de är mer anpassade för barn än för en vuxen.

Däremot finns det små och bra bäddsoffor för två personer som kan göras om till sovplats för två personer också. Men samtidigt är det ingen tvekan om att de är större än vad en ensam bäddfåtölj är.

Köp online

Alla de butiker som vi listar här på sidan har faktiskt ett mycket större och bättre utbud av bäddsoffor än vad de har av bäddfåtöljer. Bäddsoffor är en mer eftertraktad möbel än vad bäddfåtöljen är och det finns mångdubbelt fler varianter att välja mellan.

Läs mer om bäddsoffor

Om du på allvar funderar över om en bäddsoffa kanske är bättre alternativ än en bäddfåtölj så ska du givetvis besöka butikerna vi listar och kolla in deras sortiment. Men du bör även besöka bäddsoffor.nu som är renodlad sida om just bäddsoffor och som går igenom det viktigaste du bör tänka på.

Om du funderat på bäddfåtöljer så är förmodligen en liten bäddsoffa något som skulle passa bäst. De har bra information och inspiration på det med.